Road Trip -matkat

Hajosiko asuntoauto? Löydä edullinen laina kulujen kattamiseen

Asuntoauton hajoaminen juuri ennen odotettua lomaa ei varmasti voisi osua pahempaan kohtaan. Korjauksen tarpeen, uusien varaosien ja mekaanikon palkkion yhteiskustannukset voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, eikä uutta matkailuautoa kannata aivan kaikissa tapauksissa heti lähteä etsimään. Jos omat varat eivät riitä korjauskustannusten kattamiseen, tällöin lainan tarvetta kannattaa harkita. Lainan hakemisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotta varmistat itsellesi edullisilla korkokuluilla varustetun lainan.

Mistä edullista lainaa asuntoauton korjauskulujen kattamiseen?

Hajosiko asuntoauto 1 - Hajosiko asuntoauto? Löydä edullinen laina kulujen kattamiseen

Asuntoauton korjauskulujen kattamiseen on olemassa monenlaisia rahoitusvaihtoehtoja. Auton korjaamista varten voidaan esimerkiksi hakea vakuudetonta lainaa, sillä hakuprosessi on todella nopea ja helppo, koska lainalle ei tarvitse esittää erillisiä reaalivakuuksia tai takaajaa. Samasta syystä vakuudettomien lainojen korkokuluissa voi kuitenkin esiintyä suuria eroja, sillä luotonmyöntäjät pyrkivät kompensoimaan lainaamisen riskiä nostamalla korkokustannuksia.

Tästä syystä on tärkeää, että lainojen korkokustannuksia verrataan huolellisesti toisiinsa. Lainaa ei siis kannata hakea pelkästään omasta pankista, sillä toinen pankki voi tarjota samaa lainasummaa huomattavasti edullisemmalla korolla. Lainojen korkokustannusten vertaaminen toisiinsa voi kuitenkin olla hankalaa, jos se tehdään käsin. Tästä syystä edullisimman lainan löytämiseksi kannattaa turvautua vertailupalvelun puoleen.

Lainojen ilmainen vertailupalvelu Rahoitu vertailee ja kilpailuttaa edullisimmat lainat yhdellä lainahakemuksella. Lainakustannusten vertailu pohjautuu lainojen todellisiin vuosikustannuksiin, joten löydät vertailun avulla edullisimman lainan ilman ikäviä piilokustannuksia. Lainojen kilpailutus on täysin ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa, joten lainatarjouksia kannattaa pyytää aina rohkeasti. Lainakulujen huolellinen vertaaminen toisiinsa voi auttaa säästämään vuositasolla lainakustannuksissa jopa useita satoja euroja. Lainojen kilpailutus tulisi siis aina sisällyttää osaksi järkevää lainan hakua, jolloin vältät myös vakuudettomien lainojen sudenkuopat.