Matkusta autolla Road Trip -matkat

Miksi matkailuautoilu on nykyisin niin suosittua?

Esimerkiksi pelkästään helmikuussa 2021 Suomeen rekisteröitiin yli 180 uutta matkailuajoneuvoa, mikä osaltaan kertoo siitä, että matkailuautoilun suosio on lähtenyt viimeisten vuosien aikana hurjaan nousuun – koronasta huolimatta. Pohdimme tässä artikkelissa syitä matkailuautojen suosiolle.

Miksi matkailuautoilun suosio nousee?

Miksi matkailuautoilu on nykyisin niin suosittua 1 - Miksi matkailuautoilu on nykyisin niin suosittua?

Selvä merkki matkailuautoilun kasvaneesta suosiosta on se, että monet asuntoautoja ja asuntovaunuja myyvät autokaupat ovat ilmoittaneet, että lähes kaikki kohteet on loppuunmyyty. Tämä puolestaan tarkoittaisi sitä, että myynti olisi vieläkin kovempaa, jos autokauppiailla vain olisi enemmän asuntoautoja myytävänä. Monilla autokaupoilla onkin ollut jonkin verran haastetta vastata nopeasti kasvaneeseen kysyntään.

Koronan ja matkailuautoilun kasvaneen suosion välillä on selkeä yhteys, sillä kysyntä on kasvanut nimenomaan korona-aikana. Osittain syynä on se, että yhä useammat suomalaiset matkustavat enemmän kotimaassa ja kalliiden hotellien sijaan monet valitsevat majoittumiseen matkailuauton tarjoamat puitteet. Matkailuauto voi säästää nelihenkisen perheen viikon mittaisella reissulla helposti useita satoja euroja majoituskuluissa.

Matkailuautojen myynnissä ei ole kyse pelkästä lyhyestä piikistä, vaan suosio on pysynyt korkealla koko korona-ajan. Vaikka suomalaiset ovat olleet jo pitkään innokkaita matkailuautoilijoita, matkailuautoilun maailmaan on sukeltanut koronavuosien aikana myös yhä useampi ensikertalainen.

Miksi matkailuautoilu on nykyisin niin suosittua 2 - Miksi matkailuautoilu on nykyisin niin suosittua?

Matkailuautoilun suosio piilee matkailun joustavuudessa, sillä matkailuautolla voi reissata vapaasti juuri omaan tahtiin, pysähtyä juuri siellä missä itse haluaa ja niin pitkäksi aikaa kuin haluaa. Lisäksi majoituskulut on mahdollista pitää pitemmälläkin matkalla todella alhaisina ja mukaan mahtuu suurempikin seurue tai tavallista enemmän matkatavaraa. Matkailuautoilu onkin äärimmäisen mielenkiintoinen tapa tutustua sekä kotimaan kohteisiin että lähteä kiertämään koko Eurooppaa. Omat reitit on mahdollista suunnitella juuri omien aikataulujen mukaan!