Matkusta autolla

Parhaimmat vinkit asuntoautoreissun toteuttamiseen

Asuntoautolla matkaileminen kiinnostaa monia ja Suomesta löytyykin leirintäalueita aina pienistä paikoista suurempiin leirintäalueisiin. Moni on saanut huomata, että leirintäalueista voi olla hankala löytää ajankohtaista ja paikkansa pitävää tietoa. Onneksi karavaanareille on kuitenkin olemassa Caravan-lehti, jonka mukana karavaanari saa Leirintäoppaan. Siitä löytyvät kattavat tiedot kaikista Suomen leirintäalueista sekä niiden tarjoamista palveluista. Leirintäalueiden palvelut nimittäin eroavat huomattavasti toisistaan. Kun jotkut leirintäalueista tarjoavat keittiön ja suihkun käyttömahdollisuuden, toiset saattavat tarjota vain pistokepaikan autoille. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon jo silloin, kun road trip on vasta suunnitteluasteella. 

Leirintäalueiden kohdalla kannattaa myös muistaa, että suosituimmat leirintäalueet ovat niin suosittuja, että paikat niille myydään hyvissä ajoin. Jos paikkaa ei ole varannut etukäteen, voi suosituimmilla leirintäalueilla jäädä kokonaan ilman paikkaa. Paikkojen hinta vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä sähkötolpallinen vai sähkötön paikka.

Varaa aikaa siirtymiin

Esitelty kuva Parhaimmat vinkit asuntoautoreissun toteuttamiseen Varaa aikaa siirtymiin - Parhaimmat vinkit asuntoautoreissun toteuttamiseen

Asuntoautolla matkustaminen ei ole läheskään yhtä nopeaa kuin tavallisella henkilöautolla matkustaminen. Siirtymiin kannattaa siis ehdottomasti varata aikaa. Asuntoauton nopeusrajoitus on 90 km/h, mitä tulee myös noudattaa. Matkaan lähtemistä ei siis koskaan kannata jättää pitkälle päivään, vaan matkaan on hyvä lähteä jo aamulla, sillä jo lyhyetkin siirtymät vievät kohtalaisen paljon aikaa. Reitit kannattaa suunnitella siten, että kaikki aika ei mene vain autossa istumiseen. Sen sijaan olisi tärkeää, että aikaa on myös itse matkakohteeseen tutustumiseen. Jokaisesta kohteesta löytää paljon hienoa, ja toisaalta taas pelkkä samoilu luonnossa on mukavaa vastapainoa ajamiselle. 

Asuntoautoreissua ei missään nimessä kannata toteuttaa kiireessä, sillä kuten todettua, siirtymät ovat hitaita. Reissuun on hyvä varata runsaasti aikaa. Näin karavaanarielämästä pääsee nauttimaan ilman, että tarvitsee katsoa kelloa jatkuvasti. Useamman viikon kesäloman voi siis helposti käyttää vaikkapa asuntoautolla matkailemiseen. Kohteita löytyy niin Suomesta kuin ulkomailtakin. 

Huolehdi sähkön riittävyydestä

Esitelty kuva Parhaimmat vinkit asuntoautoreissun toteuttamiseen Huolehdi sahkon riittavyydesta - Parhaimmat vinkit asuntoautoreissun toteuttamiseen

Asuntoauton laitteet, kuten jääkaappi ja monesti myös hella, toimivat sähköllä. On siis järkevää miettiä sähkön riittävyyttä. Kaikista helpointa on kytkeä asuntoauto sähköpistokkeeseen, jotta sähköä riittää aina silloin, kun sitä tarvitsee. Aina tällaista mahdollisuutta ei kuitenkaan ole. Asuntoautoon voi hankkia myös varavirtalähteen, josta saa virtaa aina tarvittaessa.