Road Trip -matkat

Rahoita asuntoauton hankinta lainalla

Asuntoauton hankkiminen on suuri taloudellinen investointi. Asuntoautot maksavat nimittäin enemmän kuin tavalliset henkilöautot ja jopa vanhemman asuntoauton hankintahinta on kohtalaisen korkea. Monenkaan oma budjetti ei siis välttämättä riitä asuntoauton hankkimiseen, vaan avuksi tarvitaan lainarahaa. Lainarahaa voi käyttää niin halvemman kuin kalliimmankin asuntoauton hankkimiseen. Tärkeintä on vain laskea, minkä suuruinen laina sopii omaa talouteen. Lainanlyhennyksistä on nimittäin selvittävä ja sen lisäksi rahaa on jäätävä myös elämiseen. Sopivan lainan määrän voi onneksi laskea laskurilla, joka kertoo, millaisesta lainasta omilla tuloilla ja menoilla voi selvitä. 

Koska asuntoauton hankkiminen on suuri investointi, tulee sitä varten otettu laina valita huolella. Tässä auttaa lainavertailu, joka osaa kertoa, mistä voi ottaa edullisimman lainan. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelkkä matalin nimelliskorko ei tarkoita sitä, että laina olisi kaiken kaikkiaan edullisin. Lainan kohdalla on syytä kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Siihen on laskettu mukaan kaikki lainasta kertyvät kustannukset. Niihin voivat kuulua esimerkiksi lainan nostokulut sekä kuukausittainen lainan hoitomaksu. Jokaisen lainaa hakevan on siis hyvä kiinnittää huomiota tähän seikkaan.

Mistä asuntoauton voi ostaa?

Esitelty kuva Rahoita asuntoauton hankinta lainalla Mista asuntoauton voi ostaa - Rahoita asuntoauton hankinta lainalla

Asuntoauton voi ostaa joko täysin uutena tai sitten vaihtoehtoisesti käytettynä. Käytettyjen asuntoautojen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä kaikki eivät aina ole parhaassa mahdollisessa kunnossa. Ostajan tulee siis osata selvittää, mikä asuntoauton kunto on, ja tehdä tarjous käytetystä asuntoautosta kunnon perusteella. Apuna voi käyttää myös ammattilaista, mikäli itse ei osaa arvioida auton arvoa. Tärkeää on tarkistaa myös, että auto on rekisteröity ja katsastettu.  Asuntoauton voi ostaa myös uutena. Tällöin se ostetaan suoraan liikkeestä, jolloin myös autolle tulee takuu. Takuu voi olla useita vuosia ja se kattaa kaikki auton tekniset viat sekä muut käyttöön vaikuttavat mahdollisesti esiintyvät häiriöt auton toiminnassa.