Matkusta autolla Road Trip -matkat

Road trip Suomessa – parhaat kohteet

Suomesta löytyy paljon mielenkiintoisia road trip -kohteita. Niistä oikeastaan kaikki sopivat oikein hyvin myös asuntoautoille ja -vaunuille. Reitti on hyvä kuitenkin suunnitella etukäteen, jotta siihen voi sovittaa kaikki ne kohteet, joissa haluaa käydä. Sen lisäksi on hyvä miettiä etukäteen niitä paikkoja, joissa haluaa yöpyä. Koska asuntoauton laitteet tarvitsevat sähköä, kannattaa leirintäalueella yöpymistä miettiä vaihtoehtona. Toki yksi yö menee myös vaikkapa parkkipaikalla, mutta useamman yön mittaiseen yöpymiseen kannattaa ehdottomasti valita leirintäalue. 

Suomessa on muutamia road trip -reittejä, jotka jokaisen kannattaisi käydä ajamassa vähintään kerran elämässä. Sellaisille road tripeille kannattaa varata mukavasti aikaa, sillä nähtävää ja tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. 

Nämä road tripit on koettava

Esitelty kuva Road trip Suomessa – parhaat kohteet Nama road tripit on koettava - Road trip Suomessa – parhaat kohteet

Käsivarren Lapin road trip on yksi niistä reiteistä, joilla taatusti viihtyy loistavasti. Käsivarren Lappi tarjoaa jylhän kaunista maisemaa, joka on aivan toisenlainen kuin koko muu Suomi. Lapissa pääsee kokemaan monenlaisia elämyksiä. Siellä viihtyy helposti useammankin päivän, eikä tekeminen varmasti lopu kesken. On siis selvää, että Lapin road tripille tulee varata runsaasti aikaa. Käsivarren Lapista voi poiketa helposti myös Norjan puolelle. 

Toinen mielenkiintoinen paikka road tripille on länsirannikko. Sieltä löytyy ajettavaa moneksi päiväksi ja matkan varrelle sattuu monia mielenkiintoisia kohteita. Hyvä lähtöpaikka on esimerkiksi Turku, jossa voi viettää vaikka päivän tai kaksikin nauttien kaupungin sykkeestä. Myös Rauman vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen kohde. Rauman edustalta löytyy myös Kylmäpihlajan majakka, jonne voi helposti tehdä yhden päivän retken. 

Saimaata ei myöskään voi unohtaa, sillä sekin on kaunis luontokohde, jossa matkailija nauttii aivan varmasti. Saimaan seudulla on runsaasti erilaisia reittivaihtoehtoja. Savonlinnaa, Puumalaa ja Punkaharjua voi suositella aivan kaikille matkailijoille, sillä niistä löytyy runsaasti koettavaa useammaksikin päiväksi. Saimaan seudulla näkee myös kaunista järvimaisemaa.