Road Trip -matkat

Tiedätkö, mistä asuntoautosi liikennevakuutus koostuu?

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi kaverisi maksaa omasta liikennevakuutuksestaan vähemmän kuin sinä, vaikka olet ajanut omaa matkailuautoasi pitempään ja vieläpä täysin ilman vahinkoja? Vai oletko sattumoisin huomannut, että ostaessasi uuden asuntoauton, sen liikennevakuutus on huomattavasti edullisempi kuin aikaisemman asuntoautosi?

Mistä kaikesta matkailuauton liikennevakuutus koostuu?

Tiedatko mista asuntoautosi liikennevakuutus koostuu 2 - Tiedätkö, mistä asuntoautosi liikennevakuutus koostuu?

Liikennevakuutuksen hinta koostuu monesta eri tekijästä, eli pelkästään kuljettajan pitkä ja tahraton ajohistoria ei automaattisesti takaa sitä, että saat kaikkein edullisimman liikennevakuutuksen asuntoautollesi. Lisäksi vakuutuksen hintaan vaikuttaa luonnollisesti se, oletko ottanut asuntoautolle pelkästään lain velvoittaman liikennevakuutuksen vai kasvattanut turvaa esimerkiksi erillisellä kaskovakuutuksella.

Vakuutuksen hintaan vaikuttavista tekijöistä haluamme mainita ensimmäisenä auton tekniset tiedot, eli auton ajohistoria, ikä ja teho. Uusien matkailuautojen liikennevakuutus on yleensä edullisempi kuin vanhojen matkailuautojen, sillä uudet matkailuautot on varustettu laajemmilla turvaominaisuuksilla, joka heijastuu luonnollisesti myös vahinkojen todennäköisyyteen. Tämä ei toki tarkoita automaattisesti sitä, että vaihtamalla uudempaan asuntoautoon, vakuutuksestasi tulee kertaheitolla edullisempi, sillä vakuutuksen hintaan vaikuttavia tekijöitä on monia.

Tiedatko mista asuntoautosi liikennevakuutus koostuu 1 - Tiedätkö, mistä asuntoautosi liikennevakuutus koostuu?

Asuntoauton tietojen lisäksi vakuutusmaksuun määrään vaikuttavat omistajan tiedot, kuten paikkakunta, ikä ja ajohistoriasi. Kyllä, sillä on siis väliä missä asut, sillä liikennevahinkotilastojen perusteella voidaan laskea, millä alueilla vahingon todennäköisyys on suurempi. Vakuutusmaksun määrään vaikuttaa luonnollisesti myös kuljettajan ajohistoria, jonka avulla voidaan kerryttää bonuksia. Puhdas ja pitkä ajohistoria ei siis teoriassa tee liikennevakuutuksesta edullisempaa, vaan kerryttämiesi bonusten ansiosta saat alennusta, jolloin vakuutuksesta tulee edullisempi.

Toinen merkittävä tekijä on auton omistajan ikä. Koska tilastojen mukaan kaikkein nuorimmilla ja iäkkäimmillä kuljettajilla tapahtuu enemmän vahinkoja, sijoittuessasi näihin “riskiryhmiin”, vakuutuksen hinta on hieman korkeampi. Jos suunnitelmissasi on ostaa uusi asuntoauto, pyri siis pyytämään tarjouksia useammalta eri vakuutusyhtiöltä. Pidä kuitenkin mielessä, että edullinen hinta ei takaa parasta vakuutusta, vaan tärkeintä on löytää vakuutus, joka tarjoaa parasta turvaa omiin tarpeisiin!