Matkustusvinkit

Vinkkejä asuntoauton vuokraamiseen

Asuntoauton vuokraus voi tuntua monimutkaiselta varsinkin silloin, jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta matkailuauton tai edes henkilöauton vuokraamisesta. Vaikka vuokra-auton hankinnassa tulee ottaa huomioon monia tärkeitä yksityiskohtia, huolellisella valmistautumisella asuntoauton vuokraaminen onnistuu mutkattomasti! Millaisia asioita asuntoauton vuokraamisessa sitten kannattaa ottaa huomioon? Jatka lukemista, niin kerromme sinulle.

Vinkkejä ensikertalaiselle: Näin onnistut asuntoauton vuokraamisessa

Vinkkeja asuntoauton vuokraamiseen 1 - Vinkkejä asuntoauton vuokraamiseen

  • Aloita vuokra-auton etsiminen hyvissä ajoin

Asuntoautoilun suosio on kasvanut viimeisten vuosien aikana hurjasti. Tästä syystä matkaan kannattaa alkaa varautumaan hyvissä ajoin, sillä parhaat viedään päältä kesäkaudelle jo alkukevään aikana. Lisäksi, kun lähdet matkaan ajoissa, varmistat itsellesi todennäköisemmin myös juuri sellaisen asuntoauton, joka vastaa parhaiten omia ja matkaseurueesi tarpeita!

  • Asuntoauton vuokraaminen maksaa enemmän kuin henkilöauton

Vaikka asuntoauton vuokraaminen maksaa luonnollisesti enemmän kuin pienemmän henkilöauton, monille voi tulla suurena yllätyksenä, miten kallista asuntoauton vuokraaminen voi olla – erityisesti suosituimman sesongin, eli kesäkuukausien aikana. Asuntoautojen hintoja kannattaa vertailla toisiinsa, mutta edullisin ei ole aina paras vaihtoehto, sillä hinta voi kieliä siitä, että asuntoautossa on huoltamisen varaa.

  • Varmista, että asuntoautossa on kaikki tarvittava

Kaikki vuokrattavat asuntoautot eivät sisällä automaattisesti kaikkia tarpeellisia varusteita, kuten keittiötarvikkeita, tuoleja, retkipöytää tai pyörätelinettä. Lisäksi on otettava huomioon, että mikäli haluat matkustaa asuntoautolla Suomen ulkopuolelle, tästä on syytä mainita vuokraajalle, jotta kaikki tarvittavat paperit voidaan valmistella matkaa varten.

  • Pakkaa järkevästi

Vaikka asuntoautossa on enemmän tilaa kuin henkilöautossa, huonosti organisoitu pakkaaminen voi tehdä suuremmastakin tilasta ahtaan. Pyri myös ottamaan tavaroiden pakkaamisessa huomioon se, että tien päällä auto heiluu, joten tavarat voivat pudota pois paikoiltaan ja aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Ota siis pakkaamisessa ja tavaroiden järjestelyssä huomioon tämä tärkeä seikka!