Matkusta autolla Road Trip -matkat

Vinkkejä oman matkablogin tekemiseen

Matkustatko paljon asuntoautolla ja olisit kiinnostunut kirjoittamaan omaa matkablogia seikkailuistasi tien päällä? Alkuun pääseminen voi tuntua hankalalta, mutta näiden hyödyllisten vinkkien ansiosta voit onnistua siinä – ja ei kun kirjoittamaan!

Hyödyllisiä vinkkejä onnistuneen matkablogin kirjoittamiseen

Matkablogin kirjoittaminen on onneksi nykyisen teknologian ansiosta todella helppoa, ja voit aivan yhtä hyvin kirjoittaa ja päivittää blogia myös tien päällä, kiertelit sitten asuntoautolla kotimaata tai ulkomaita! Ennen matkablogin aloittamista on tärkeää miettiä, mitä blogilla haluaa lukijoilleen välittää. Onko ajatuksena ennen kaikkea jakaa kuvia ja tarinoita omista seikkailuista vai haluatko tarjota muille asuntoautoilijoille vinkkejä vaikkapa jostakin tietystä kohteesta?

Vinkkeja oman matkablogin tekemiseen 2 - Vinkkejä oman matkablogin tekemiseen

Blogipostausten tekeminen edellyttää jonkin verran taustatyötä, joten kärsivällisyyttä tarvitaan – älä siis turhaudu, jos täydellinen blogiteksti ei pääse syntymään muutamassa minuutissa! Usein voi käydä myös niin, että kirjoittamasi teksti ei ole ollenkaan hyvä, jolloin joudut poistamaan kokonaisia osia tekstistä tai aloittamaan jopa alusta. Mutta ei hätää, jopa ammattikirjailijoille käy näin!

Jos bloggaaminen on pelkkä harrastus, erillisestä blogialustasta ei kannata ainakaan aluksi maksaa.

Esimerkiksi maksuton WordPress on monien bloggaajien suosiossa, joten siitä on hyvä aloittaa. Vaikka ilmaisversio ei sisällä valtavia määriä erilaisia työkaluja blogitekstin ja kuvien muokkaamiseen, pienellä opettelulla pääset varmasti hyödyntämään kaikkia ilmaistoimintoja todella monipuolisesti.

Vinkkeja oman matkablogin tekemiseen 1 - Vinkkejä oman matkablogin tekemiseen

Kaikki alkaa nimestä – pyri siis keksimään blogillesi jokin osuva nimi. Nimen keksimiseen saa myös käyttää aikaa. Ehkäpä löydät inspiraatiota matkoiltasi asuntoautolla? Kun nimi on löytynyt ja blogi pystytetty, voit hyödyntää sosiaalista mediaa blogin mainostamiseksi. Jaa bloglinkki kavereiden kesken ja pyydä heitä jakamaan linkki omien kavereiden kesken. Älä lannistu, jos alussa juuri kukaan ei lue blogiasi – kun kehityt kirjoittajana ja tekstiä alkaa syntyä, myös aiheesta kiinnostuneita lukijoita alkaa päätyä sivuillesi yhä enemmän!