Matkusta autolla

Yhdistä lainasi ja säästä asuntoauton ostamista varten

Kuten kaikki tietävät, asuntoauton ostaminen ei ole aivan yksinkertaista. Se nimittäin maksaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen henkilöauto. Sen vuoksi monet ajattelevatkin, että karavaanarielämä ei välttämättä ole heitä varten. Sen ei kuitenkaan tarvitse pitää paikkaansa, sillä on monia tapoja rahoittaa asuntoauton hankinta. Jokaisella meistä on mahdollisuus päästä nauttimaan asuntoautolla matkailusta ja kaikista karavaanarielämän tarjoamista elämyksistä. 

Kun ajatuksena on hankkia asuntoauto, kannattaa miettiä, kuinka voisi säästää. Lainan hakeminen on tietysti yksi kätevä keino. Koska lainoja voi nykyään hakea netistä, tapahtuu hakeminen nopeasti. Hakemuksen täyttäminen tapahtuu vain muutamassa minuutissa, eikä hakemuksen liitteeksi tarvita palkkatodistuksia tai muitakaan tositteita. Tänä päivänä on siis paljon helpompaa hakea lainaa kuin mitä se oli vielä joitakin vuosia sitten. Lainapäätöksen saa myös välittömästi, joten lainanhakija pääsee tekemään suunnitelmia todella nopeasti. Jos hakijalla taas on ennestään lainoja, on lainojen yhdistäminen yksi keino säästää rahaa. Kun useat lainat yhdistää yhdeksi, voi säästää kuluissa ja koroissa.

Tarvitaanko asuntoauton ostamista varten omaa pääomaa?

Esitelty kuva Yhdista lainasi ja saasta asuntoauton ostamista varten Tarvitaanko asuntoauton ostamista varten omaa paaomaa - Yhdistä lainasi ja säästä asuntoauton ostamista varten

Asuntoauton ostamista varten ei välttämättä tarvita omaa pääomaa. Lainanhakija voi hakea lainaa, vaikka hänellä ei olisi ollenkaan säästöjä asuntoauton ostamiseen käytettäväksi. Toisaalta jo ennalta olemassa olevat lainat saattavat vaikuttaa lainapäätökseen. Sen vuoksi ne olisikin hyvä pyrkiä yhdistämään ennen uuden lainahakemuksen tekemistä. Näin hakija voi nostaa omia mahdollisuuksiaan saada hyväksytty lainapäätös.  Jos siis haaveena on ostaa oma asuntoauto, kannattaa kaikki mahdolliset säästökeinot ottaa käyttöön. Asuntoautojen hintoja kannattaa myös vertailla, sillä niissä on paljon eroja. Jokaisen tulisi pyrkiä ostamaan omaan budjettiinsa sopiva asuntoauto. Käytetyt asuntoautot ovat huomattavasti halvempia, mutta toisaalta uudessa asuntoautossa on vuosia kestävä takuu, joka kattaa kaikki asuntoauton viat. Onkin siis syytä pohtia, haluaako panostaa kokonaan uuteen vai ehkä sittenkin ostaa käytetty asuntoauto.